Tejp vs. BuildTak

Tidigare har jag använt mig av blå målartejp som underlag att skriva ut på, det fäste bra och krånglade inte. Det kunde slitas ganska snabbt dock, speciellt om objektet fastnade för bra eller man var oförsiktig med kniven. Så jag köpte en buildtak för att testa om det var värt att lägga de extra pengarna på, och tänkte att det kanske höll lite längre än tejpen innan man skavt sönder det. Jag har nu ägt och misshandlat samma skiva buildtak i ett halvår, och den håller än. Buildtaks tagline är “it just works” - och jag håller med. Jag gnuggar plattan med lite isopropanol innan varje print för att få bort fingeravtryck och smuts, och det fäster varje gång (om inte hela maskinen är fel-levlad såklart). Rekommenderas starkt. Det finns att beställa från alla butiker jag handlat från hitills, Creativetools, 3dprima, 3D-grottan, osv. Här är en länk till deras egen hemsida för den som vill veta mer. buildtak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *